Αφροδίτη της Μήλου Μεγάλη 1.25 m:
Το Άγαλμα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ , είναι διακοσμητικό τσιμεντένιο άγαλμα σε διαστάσεις : Υ 1.25 m x Μ 0.30 m x Β 0.40 m , ενισχυμένο με οπλισμό για μεγαλύτερη αντοχή και στήριξη .
Το βάρος του είναι 90 κιλά .
Διατίθεται και βαμμένο το άγαλμα σε 5 διαφορετικές αποχρώσεις ( μπεζ , γκρι , καφέ , ώχρα και κεραμιδί ) κατόπιν συνεννόησης μαζί σας . Η βαφή είναι χειροποίητη ( πατίνα ) με άριστης ποιότητας βαφές που εγγυώνται την διατήρηση τους στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες .
Λίγα λόγια για την Αφροδίτη Της Μήλου :
Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από πιο δημοφιλή και ιδιαίτερα αρχαία ελληνικά γλυπτά σε όλον τον κόσμο .
Ανακαλύφθηκε στο πανέμορφο νησί της Μήλου και από εκεί πήρε το όνομα της . Σήμερα φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου, αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματά του. Το άγαλμα ανακαλύφθηκε μόλις στις 8 Απριλίου 1820 από έναν Έλληνα χωρικό, σε χώρο που ταυτίστηκε με το αρχαίο Γυμνάσιο της Μήλου. Κοντά έτυχε να βρίσκεται ο αξιωματικός του γαλλικού ναυτικού O. Voutier, ο οποίος κατάλαβε ότι επρόκειτο για έργο μεγάλης αξίας και ειδοποίησε το Γάλλο πρόξενο στη Μήλο. Τα νέα της ανακάλυψης έφτασαν στο Γάλλο πρεσβευτή στην Υψηλή Πύλη μαρκήσιο de Rivière, ο οποίος αγόρασε τελικά το έργο, έστω και υπό την πίεση που ασκούσε η παρουσία γαλλικού πολεμικού πλοίου στη Μήλο. Το άγαλμα προσφέρθηκε στο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΗ΄, ο οποίος το δώρισε αμέσως στο Λούβρο.
Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα ύψους 2,11 μέτρων και βάρους περίπου 900 κιλών. Το έργο αναπαριστά μια νεαρή γυναικεία μορφή. Ο κορμός της είναι γυμνός ενώ το ένδυμα καλύπτει τους γοφούς και τα πόδια της. Η μορφή στηρίζεται στο δεξί της πόδι, ενώ το αριστερό κάμπτεται προς τα εμπρός και αριστερά. Ο κορμός κάμπτεται και συστρέφεται, δίνοντας την εντύπωση της κίνησης, παρά το στατικό χαρακτήρα του αγάλματος. Το πρόσωπο είναι απαθές, αυστηρό και ευγενικό. Η ταύτιση του έργου με την Αφροδίτη στηρίζεται στην εικονογραφική του ομοιότητα με τις ασφαλώς αναγνωρισμένες αναπαραστάσεις της θεάς και, ενώ είναι μακράν η πιθανότερη, δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως βέβαιη. Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε στα τέλη του 2ου αι. π.Χ., ίσως από Μικρασιάτη γλύπτη, και εγγράφεται στο κίνημα της αναβίωσης των αξιών της κλασικής τέχνης στα τέλη της Ελληνιστικής εποχής.
Σήμερα ένα γύψινο αντίγραφο της Αφροδίτης βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μήλου, ενώ το σημείο εύρεσης του αγάλματος μνημονεύεται από μια μαρμάρινη επιγραφή.